'Sangaré in de rol van Patrick Vieira, dat kan heel goed passen bij PSG'

'Als Sangaré gewoon de bal inlevert kan hij van grote waarde zijn voor Paris'

22 mei 2023 om 18:37

Ronald de Boer kijkt niet raar op van de interesse van Paris Saint-Germain in Ibrahim Sangaré. De oud-international denkt dat er op het middenveld van de Franse topclub wel ruimte is voor de krachtpatser van PSV.

De Boer vergelijkt Sangaré met Danilo Pereira, hoewel de Portugees dit seizoen voornamelijk als centrale verdediger speelt in het Parc des Princes. "Je hebt daar Danilo die bij Roda JC heeft gespeeld, die stond eerst ook op het middenveld. Ik denk dat Sangaré daar ook heel goed past", vertelt De Boer bij het Ziggo Sport Voetbal Café.

De Boer gaat zelfs nog een stapje verder. "Ik zie dan het oude Arsenal voor me, met Bergkamp en Henry. En dan Sangaré in de rol van Patrick Vieira. Echt zo'n type. Ik denk dat hij daar heel goed in kan passen, als slot op de deur."

"Als hij gewoon zorgt dat hij de bal afpakt en inlevert bij iemand die wél kan voetballen... Dat klinkt heel hard, maar dat zijn de belangrijkste gasten. En dat kan hij. Dan kan hij van heel grote waarde zijn bij PSG", aldus De Boer.

Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad staat de 25-jarige Ivoriaan op het lijstje bij PSG. Hij moet PSV 37,5 miljoen euro opleveren.