Slot 'belangrijkste kandidaat' Tottenham: Romano noemt ook vier andere namen

Slot geldt als 'frontrunner': 'Ik wil herhalen dat hij een serieuze kandidaat is'

21 mei 2023 om 21:28
Laatste update: 22 mei 2023 om 07:13

Arne Slot is op dit moment de belangrijkste kandidaat om de nieuwe manager van Tottenham Hotspur te worden. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zondag via zijn YouTube-kanaal. De trainer van Feyenoord zou een streepje voor hebben op Julian Nagelsmann.

Slot is niet de enige kandidaat en het ligt voor de hand dat Tottenham eerst een technisch directeur gaat aanstellen, maar Slot geldt volgens Romano wél als de 'frontrunner' voor de vacature in Noord-Londen. "Ik wil herhalen dat Slot een serieuze kandidaat is", verklaart de Italiaanse transferspecialist.

"Er zijn interne gesprekken gaande om te beslissen wie de trainer wordt, maar de eerste stap is een nieuwe directeur", weet Romano. "Arne Slot is in de race, Luis Enrique (clubloos, red.) wordt ook gewaardeerd, verder zijn de namen van Ange Postecoglou (Celtic, red.) en Rúben Amorim (Sporting Portugal, red.) gevallen. Maar op dit moment is Slot de frontrunner."

Het nieuws dat Nagelsmann weer in onderhandeling is met Tottenham, klopt volgens Romano niet. "Ik begrijp dat er geen nieuwe gesprekken hebben plaatsgevonden. Op dit moment is er niets concreet. Nagelsmann stond open voor gesprekken met Tottenham, maar hij wilde een sportief directeur die hem steunde. Die situatie is niet veranderd."

Eerder op de zondag benadrukte algemeen directeur Dennis te Kloese bij ESPN dat Slot niet is benaderd door Tottenham Hotspur. Opvallend genoeg kreeg Te Kloese zélf wel een aanbieding van de Premier League-club, die hem wilde strikken voor de positie van technisch directeur. Hij wil echter niet weg bij Feyenoord.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!