Verbeek vol begrip voor mysterieuze Slot

Begrip voor mysterieuze Slot: 'Hij kán het niet zeggen, verstandige man'

21 mei 2023 om 14:30

Gertjan Verbeek begrijpt Arne Slot volkomen. De trainer van Feyenoord weigert ook na het kampioenschap beloftes te doen over zijn toekomst en houdt nadrukkelijk zijn opties open.

Slot krijgt hier en daar kritiek op zijn standpunt, maar niet van Verbeek. "Hij kán het niet zeggen. In het voetbal gebeurt dat nooit", zegt de oud-trainer van Feyenoord bij ESPN. "Hij zal bepaalde afspraken hebben met Feyenoord, die wij niet kennen. Hij laat gewoon alles op zich afkomen."

Het contract van Slot loopt tot medio 2024. "Zelf wijst hij daar ook steeds op", constateert Verbeek. "Slot kan wel aangeven dat hij weg wil, maar Feyenoord zal dan ook willen cashen. Ik denk dat hij er heel goed over nadenkt en alle opties openhoudt. Hij is een verstandige man en wil op dit moment nog geen beslissing nemen."

Slot benadrukte voor het duel met FC Emmen dat hij in principe bij Feyenoord blijft. Verbeek: "Tenzij er een droomclub komt. Maar is Tottenham Hotspur dan die droomclub? Die kunnen ook overal nog naast grijpen, zelfs Europees voetbal."