PSV ontsnapt aan duur puntenverlies dankzij kanonskogel Simons

PSV ontsnapt aan onnodig puntenverlies dankzij kanonskogel Simons

14 mei 2023 om 21:54
Laatste update: 14 mei 2023 om 22:49

PSV is zondagavond ontsnapt aan duur puntenverlies. In het eigen Philips Stadion vocht de nummer twee van de Eredivisie zich langs Fortuna Sittard: 2-1. Xavi Simons werd de matchwinner.

Al in de vierde minuut, nadat het publiek de kans had gekregen om afscheid te nemen van de naar Chelsea vertrokken Noni Madueke, kwam PSV op achterstand. Paul Gladon werkte een rebound acrobatisch - met een verkapte omhaal - achter doelman Walter Benítez.

PSV schrok wakker en leek al snel weer op gelijke hoogte te komen, maar Luuk de Jong werd gestuit door keeper Ivor Pandur. Even later was het alsnog raak: De Jong kopte een voorzet van Jordan Teze bij de tweede paal binnen. Het was voor De Jong zijn zevende goal in zijn laatste acht wedstrijden.

Maar wie dacht dat PSV erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit. De Eindhovenaren waren slordig en Fortuna Sittard deed er alles aan om de thuisploeg te ontregelen met tijdrekken en andere provocaties. Dat lukte, tot de 82ste minuut. Xavi Simons eiste de bal op, twijfelde niet en vond schitterend de bovenhoek.

Na de beauty van Simons kwam de voorsprong niet meer in gevaar, waardoor PSV nog maar één overwinning nodig heeft om tweede te worden achter kampioen Feyenoord, en het tweede Champions League-ticket te pakken. SC Heerenveen en nummer vier AZ zijn de laatste tegenstanders van het seizoen.