Vink teleurgesteld na definitieve staking

'Supporters' FC Groningen misdragen zich ernstig: 'Kinderen zitten te huilen'

14 mei 2023 om 15:10
Laatste update: 14 mei 2023 om 18:48

Marciano Vink kan er met zijn verstand niet bij dat enkele supporters van FC Groningen zondagmiddag rookbommen gooiden in het duel met Ajax. Ook kwam er een man met bivakmuts op het veld. De wedstrijd werd na slechts tien minuten definitief gestaakt. 

Vink spreekt bij ESPN schande van het incident. "Het gaat erom: kan je dit als club voorkomen? Hadden ze de hele achterkant leeg moeten laten? Ik weet het niet. Je kan als club een beslissing nemen omdat je het onverantwoord vindt, maar dan gaan we weer terug naar de tijd dat ik nog tegen een bal trapte (met hoge hekken, red.). Dat wil je niet. Je wil het entertainmentgehalte van het voetbal zo hoog mogelijk houden. Daar horen geen netten. Daar moeten fans achter hun club staan. Dat mag fanatiek, maar dit gaat alles te buiten."

De analist weet één ding zeker: toegeven aan de boosdoeners is geen optie. "Het accepteren van dingen gooien kan nooit, ongeacht. Dan blijft er één optie over: kijken hoe je dat tegen kan gaan. Desnoods zet je ze achter glas. Doe iets, maar accepteren van het gooien kan nooit."

De oud-international ziet een trieste situatie in De Euroborg na de definitieve staking. "Het is echt heel sneu. Je ziet gewoon kinderen huilen die misschien in de regio wonen en Ajax-fan zijn. Zij kunnen nu niet hun helden zien, ook voor Groningen-fans. Voor beide kanten is het diep, diep triest. Je ziet ook volwassenen vol ongeloof voor zich uitkijken. Het is niet de eerste keer hier."