Sørensen vol ongeloof na degradatie

Doek is gevallen voor FC Groningen: 'Ik bied mijn excuses aan aan de fans'

7 mei 2023 om 16:37
Laatste update: 7 mei 2023 om 16:58

Mads Bech Sørensen heeft het zwaar met de degradatie van FC Groningen. De gelegenheidsaanvoerder van de ploeg kan niets anders dan zijn excuses aanbieden aan de fans.

De Deen meldde zich na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles voor de camera van ESPN. "Het doet veel pijn, het is ontzettend pijnlijk. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de fans, dat is alles. We zijn allemaal teleurgesteld en voelen ons verschrikkelijk", begint hij.

Sørensen kwam in de winterperiode naar Groningen en wordt gehuurd van Brentford. "We moeten als team bij elkaar blijven en elkaar helpen. We moeten van onze fouten leren, maar op het moment is dit lastig te omschrijven."

De mandekker baalt van de manier waarop het seizoen is verlopen. "Het spande er soms om en het zat niet altijd mee, maar dat is geen excuus. Uiteindelijk bleven we maar verliezen. We hebben nu tijd nodig om te reflecteren. Je leert altijd van dit soort dingen, maar nu is dat lastig te zeggen."

Groningen kwam verrassend op voorsprong in Deventer dankzij een goal van lichtpuntje Ricardo Pepi, maar kon dat niet volhouden. "Na de openingstreffer was er hoop en na de gelijkmaker ook. Met iets meer geluk hadden we kunnen scoren", besluit Sørensen.