Álvarez wekt ergernis met 'kopstootje' tijdens Ajax-AZ:

Álvarez aangepakt om 'bloedirritant' en 'dom gedrag' bij Ajax - AZ

7 mei 2023 om 12:21

Edson Álvarez is zaterdag tijdens de Eredivisie-topper van Ajax tegen AZ ontsnapt aan een gele of rode kaart. De Mexicaan deelde een klein 'kopstootje' uit aan Sam Beukema

Álvarez was vorige week al één van de Ajax-spelers die in de bekerfinale tegen PSV ergernis wekte met zijn gedrag. Tegen AZ kregen de frustraties weer de overhand bij de verdediger annex middenvelder. Hij duwde zijn hoofd in het gezicht van Beukema, maar werd niet bestraft. 

"Het is bloedirritant", reageert Marciano Vink in het ESPN-programma De Eretribune. "Maar goed, er is een regel ingesteld dat het om de intensiteit gaat. Antony had vorig seizoen ook een aantal momenten dat hij natrapte of heel irritant was." Toch vindt de ex-Ajacied het vreemd dat er niet is ingegrepen. "Schiet mij maar lek. Ik weet het echt niet meer met die nieuwe regels."

Perez heeft wel een idee. "Zit hij niet aan zijn maximum voor dit jaar?", grapt de Deen. Álvarez pakte dit seizoen al tien gele kaarten. Perez vindt dat een elfde gele kaart de juiste beslissing was geweest. "Het is dom gedrag, maar ik vind dit geen rode kaart. Het was eigenlijk het enige gekke moment van vandaag, toch? Dan kunnen we verder over voetbal praten. Maar goed, dat was ook niet heel erg goed…"