Spreekkoren Simons onacceptabel

De Mos zag 'doorgedraaid Ajax': 'PSV is ook goed weggekomen in de finale'

4 mei 2023 om 12:36
Laatste update: 4 mei 2023 om 12:48

Aad de Mos staat versteld van de slechte strafschoppenserie die Ajax nam in de bekerfinale tegen PSV. Onder meer Edson Álvarez en Brian Brobbey konden niet overtuigen vanaf elf meter.

PSV-watcher Rik Elfrink sprak voor het Eindhovens Dagblad met Aad de Mos over de finale tussen Ajax en PSV. "Dat was meer een vechtwedstrijd. Ik vond het niet zo leuk om naar te kijken, maar ik kan John Heitinga en Ruud van Nistelrooij goed begrijpen, die willen gewoon die Dennenappel in de handen hebben." 

Volgens De Mos had PSV het geluk aan de zijde. "PSV is ook goed weggekomen, daar moet je eerlijk in zijn. Brobbey had die 2-0 op zijn schoen en anders stond Bergwijn er nog, maar die liep weg. Maar met 'als' koop je niks, PSV heeft de tweede prijs te pakken en Ajax staat voorlopig op drie punten achterstand."

De strafschoppenserie van Ajax werd dramatisch genomen, weet ook De Mos. "Bij Ajax was een aantal een beetje doorgedraaid. Álvarez schoot hem verschrikkelijk slecht in. Brobbey schiet normaal goed penalties binnen, maar dat ging ook mis."