'Deur voor Barcelona wagenwijd open: wegen Messi en PSG scheiden door schorsing'

'Terugkeer naar Barça dichterbij dan ooit: Messi keert PSG rug toe na schorsing'

3 mei 2023 om 06:45
Laatste update: 3 mei 2023 om 08:05

De kans dat Lionel Messi na dit seizoen nog in Parijs te bewonderen is wordt met de dag kleiner. Dat meldt de Franse sportkrant L’Équipe. De Argentijnse wereldkampioen zou aansturen op een vertrek nu zijn contract afloopt.

Messi en Paris Saint-Germain lijken mede door de schorsing van de Argentijn nog verder gebrouilleerd. Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat de Parijzenaren Messi voor twee weken lang willen schorsen van alle clubactiviteiten. Hij mag dan niet trainen, geen wedstrijden meedoen en krijgt geen salaris in die weken. Eerder was PSG nog voornemens om het contract van de Argentijn te verlengen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door #DoneDeal de podcast (@donedealpodcast)

De verbintenis van Messi loopt tot de zomer van 2023, maar hij heeft een optie voor nog een jaar. Beide partijen zouden het er dus over eens zijn dat die er niet meer komt. Voor FC Barcelona zou dit een geschenk uit de hemel zijn, aangezien de Catalanen er alles aan doen om Messi deze zomer terug te laten keren. De superster werd overigens geschorst vanwege een trip naar Saoedi-Arabië, waar de club niks vanaf zou weten.