'Messi verbijstert PSG met vliegreis: geen toestemming, spelers geschokt'

'Messi verbijstert PSG met vliegreis: geen toestemming, spelers geschokt'

2 mei 2023 om 10:44
Laatste update: 2 mei 2023 om 12:15

Lionel Messi ligt onder vuur bij Paris Saint-Germain. Meteen na de blamage tegen Lorient (1-3) is de Argentijn zonder toestemming van trainer Christophe Galtier en technisch directeur Luis Campos afgereisd naar Saudi-Arabië.

Messi liep na zijn kleurloze optreden in het Parc des Princes van het veld, kleedde zich om en stapte in het vliegtuig naar Saudi-Arabië, waar hij moest zijn vanwege 'contractuele verplichtingen'. Hij verblijft enkele dagen in het land, waar hij toeristisch ambassadeur van is, en miste maandag de training van PSG.

In Parijs is men verbijsterd door de trip van Messi, meldt L'Équipe. Galtier en Campos hebben er volgens de toonaangevende sportkrant géén toestemming voor gegeven. De afwezigheid van de Argentijn zorgt ook voor scheve gezichten in de kleedkamer. Sommige spelers zouden 'geschokt' zijn door het vertrek van hun ploeggenoot.

Messi stelde de reis naar Saudi-Arabië eerder dit jaar al eens uit vanwege de Champions League-uitschakeling van PSG tegen Bayern München. Dat was dit keer niet meer mogelijk.

Bij PSG worden al langer vraagtekens geplaatst rond Messi. De Argentijn maakt een minder gemotiveerde indruk sinds het winnen van de wereldtitel met Argentinië. Een terugkeer naar FC Barcelona lonkt.