FC Barcelona heeft geen kind aan tiental Betis en zet nieuwe stap richting titel

FC Barcelona heeft geen kind aan tiental van Real Betis op historische avond

29 april 2023 om 22:58
Laatste update: 29 april 2023 om 23:13

FC Barcelona heeft zaterdagavond een belangrijke stap richting de landstitel gezet. In eigen huis zetten de Catalanen een tiental van Real Betis eenvoudig opzij: 4-0.

Xavi Hernández had in zijn basisopstelling een plaats ingeruimd voor Frenkie de Jong. Op papier leek het duel tegen de nummer zes van La Liga een ware krachtmeting te worden voor Barcelona. In de praktijk bleek de wedstrijd een peulenschil voor de Catalanen. Na veertien minuten kopte Andreas Christensen, voor het eerst sinds 2017 trefzeker, zijn ploeg na een afgemeten voorzet van Raphinha op voorsprong.

Op het halfuur moesten de bezoekers met tien man verder. Edgar González kon inrukken na een charge op Pedri. Drie minuten daarna verdubbelde Robert Lewandowski de marge en daarmee was het duel zo goed als gelopen. Helemaal na de 3-0 van Raphinha, nog voor rust, moest het tweede bedrijf voor de formaliteit worden uitgespeeld.

De Jong werd na 65 minuten naar de kant gehaald. Aanstaande dinsdag komt Barcelona in competitieverband weer in actie, waardoor Xavi een aantal dragende krachten kon sparen. Er viel nog één doelpunt: na een individuele actie van Ansu Fati gaf een Betis-been het laatste zetje. Direct na de wissel vond er een moment voor in de geschiedenisboeken plaats. Xavi bracht Lamine Yamal, die met vijftien jaar de jongste debutant aller tijden is bij Barcelona. Het veelbelovende talent kon zijn debuut bekronen met een doelpunt, maar zijn schot stuitte op de doelman van Betis.

Door de overwinning is het gat met Real Madrid weer elf punten. Het betekent dat de Catalanen in de laatste zes wedstrijden nog drie zeges nodig hebben om zeker te zijn van de landstitel.