Heracles Almelo verblijdt Eredivisie-fans: 'Dan gaan we van kunstgras af'

Heracles Almelo verblijdt Eredivisie-fans: 'Dan gaan we van het kunstgras af'

29 april 2023 om 18:10

Heracles Almelo heeft goed nieuws voor alle supporters in de Eredivisie. De kersverse promovendus neemt over ruim een jaar afscheid van het kunstgras.

"In de zomer van 2024 gaan we van het kunstgras af", zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma tegen Voetbal International. Hij is zelf ook blij met de terugkeer naar echt gras. "Toen ik terugkwam van HSV en hier kwam spelen, heb ik altijd gezegd dat er niks boven het grasmatje in De Kuip gaat. Een goede grasmat. In die tijd speelden we al op kunstgras en was Ten Cate zelfs onze hoofdsponsor. Voor mij is gras of kunstgras nooit een punt van discussie geweest."

"Ik had zeker een voorkeur. Maar de werkelijkheid was anders", vervolgt Hoogma. "Het was soms wel een vervelende discussie. Buitenstaanders zeiden dat we geen keuze hadden omdat Ten Cate hoofdsponsor was. Maar Ten Cate is al een tijdje geen hoofdsponsor meer hoor... Het is een stempel waar je dan niet van af komt. Maar wees gerust, volgend jaar ligt hier gewoon gras."

Heracles treedt in de voetsporen van clubs als VVV-Venlo, ADO Den Haag, PEC Zwolle en Sparta. Dit seizoen speelden SC Cambuur, FC Emmen, Excelsior en FC Volendam nog op kunstgras in de Eredivisie. Zij zullen uiterlijk in het seizoen 2025/2026 ook moeten terugkeren naar echte sprieten.