Litmanen lyrisch over Heitinga

'Gun het met name John Heitinga, een fantastische jongen met hart voor de club'

28 april 2023 om 09:52
Laatste update: 28 april 2023 om 09:58

Jari Litmanen gunt John Heitinga komende zondag de winst in de bekerfinale. Het clubicoon van Ajax heeft veel goede woorden over voor de trainer van de Amsterdammers, die zich in De Kuip kan revancheren voor de nederlaag tegen PSV van afgelopen zondag. 

Komende zondag om 18.00 uur staan Ajax en PSV voor de vijfde keer in de historie tegenover elkaar in de finale van de KNVB Beker. Litmanen hoopt vooral op een Ajax-winst vanwege Heitinga. "Dat gun ik met name John Heitinga van harte. Ik heb in mijn tweede periode bij Ajax twee seizoenen met John samengespeeld. John is een fantastische jongen, een echte Ajacied met hart voor de club. Het zou heel mooi zijn als hij deze prijs pakt met Ajax", aldus de Fin in gesprek met De Telegraaf

Zelf koestert Litmanen mooie herinneringen aan bekerfinales tegen PSV. In 1998 maakte hij drie doelpunten in de 5-0 zege op de Eindhovenaren. "Ik heb veel mooie wedstrijden gespeeld met Ajax, maar ook met de andere clubs waarvoor ik in mijn 25-jarige carrière ben uitgekomen. Maar een hattrick maken in een finale is wel echt iets speciaals, omdat het direct iets tastbaars oplevert in de vorm van een prijs. Dat blijft veel meer hangen dan een mooie overwinning in een competitiewedstrijd."

Deze keer winnen zal een hele opgave worden voor Ajax, stelt Litmanen. "In november was ik nog in Nederland en heb ik de wedstrijd Ajax-PSV gezien. En hier in Barcelona zag ik dat ze zondag ook verloren hebben. Het is een moeilijk seizoen voor Ajax."