Eredivisie-revelatie Sparta shopt bij RKC en bevestigt eerste zomerversterking

Eredivisie-revelatie Sparta shopt bij RKC en bevestigt eerste zomerversterking

25 april 2023 om 18:14
Laatste update: 25 april 2023 om 18:48

Sparta Rotterdam heeft de eerste aanwinst binnen voor deze zomer. De Rotterdammers shoppen in Waalwijk en halen vleugelverdediger Saïd Bakari bij de ploeg. Vanaf 1 juli zal de Fransman zich bij de selectie op Het Kasteel voegen.

De 28-jarige vleugelverdediger uit Frankrijk kan aan beide kanten uit de voeten en speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor RKC Waalwijk, waarvan overigens slechts drie als basisspeler. In die duels kwam hij één keer tot scoren. In Rotterdam tekent hij een contract tot 2025 met een optie voor nog een extra jaar. Bakari maakt hierdoor wel een stap hogerop, aangezien Sparta door het droomseizoen nog steeds vol in de race is voor Europees voetbal.

Technisch directeur Gerard Nijkamp legt in een statement uit hoe de Spartanen bij de Fransman gekomen zijn. "Na de laatste transferwindow zijn we direct op zoek gegaan naar versterkingen voor volgend seizoen. Doordat Sparta al een geruime tijd zeker is van handhaving, kunnen we zoeken naar Eredivisie-waardige spelers. In Saïd zien we een speler die Sparta verder kan helpen om een stabiele club op het hoogste niveau van Nederland te worden."