Uiteenlopende verklaringen: Fortuna Sittard kampt weer met Yilmaz-probleem

Yilmaz lijkt gepasseerd, weer onrust bij Fortuna Sittard: 'Niet mijn probleem'

23 april 2023 om 20:16

Fortuna Sittard verloor zondag met 2-0 van Go Ahead Eagles en is nog niet veilig, maar na afloop van de nederlaag gaat het vooral over Burak Yilmaz. Over de absentie van de Turkse vedette circuleren verschillende verklaringen en dat zorgt voor onrust.

Fortuna communiceerde voor de wedstrijd dat Yilmaz - net als Oguzhan Özyakup - niet fit genoeg was om in actie te komen. Vervolgens verraste trainer Julio Velázquez door 'technische redenen' als hoofdreden aan te dragen. Meer wilde hij er niet over kwijt, ook niet na afloop. "Ik heb om technische redenen besloten Burak niet mee te nemen", aldus de Spanjaard. "Daar wil ik het bij laten. Als dat tot speculaties leidt, is dat niet mijn probleem."

Paul Gladon verving Yilmaz. "Op de laatste tactische trainingen werd duidelijk dat ik zou spelen, omdat Burak toch niet fit genoeg was", aldus de spits. "Heeft de trainer het over een technische keuze? Daar heb ik niets van meegekregen." Ivo Pinto, die bij afwezigheid van Yilmaz de aanvoerdersband droeg, noemt zijn illustere ploeggenoot bij ESPN 'een topspeler, persoonlijkheid en onze aanvoerder'. "Hij is nog steeds onze leider."

De uiteenlopende verklaringen van de club, trainer en spelers zorgt voor veel onrust in Sittard, meldt De Limburger. 'Het moet raar lopen wil iemand met de status van Burak Yilmaz het pikken dat hij bij Fortuna wordt gepasseerd', klinkt het. 'De nederlaag tegen de Eagles kan daardoor wel eens meer schade hebben berokkend dan alleen het verlies van drie punten. Tenzij Fortuna snel opheldering geeft. Dan nog is het zeer de vraag of de ruis daarmee kan worden weggehaald.'