Duidelijkheid voor FC Groningen en NEC: duel dinsdag al uitgespeeld

Duidelijkheid voor FC Groningen en NEC: duel dinsdag al uitgespeeld

23 april 2023 om 13:37
Laatste update: 23 april 2023 om 13:41

Het gestaakte duel tussen NEC en FC Groningen wordt dinsdagavond uitgespeeld. Dat maakt de Trots van het Noorden bekend. Fans zullen niet welkom zijn in De Euroborg, zo hebben de lokale autoriteiten bepaald.

De Eredivisie-wedstrijd tussen FC Groningen en NEC werd zaterdag al na achttien minuten gestaakt, nadat de grensrechter werd geraakt door een gevulde plasticbeker. Volgens de onlangs aangescherpte regels van de KNVB moet het duel dan direct gestaakt worden. De bond besloot in te grijpen na het incident met Davy Klaassen in De Klassieker in De Kuip. De Ajax-middenvelder werd op het hoofd geraakt door een voorwerp. 

Dinsdag moeten Groningen en NEC nog ruim zeventig minuten spelen. De aftrap is om 15.00 uur. Vooral de Nijmeganeren zullen niet blij zijn dat ze al zo snel weer naar het noorden moeten afreizen. "Wij zijn verschrikkelijk gedupeerd. Het is onze verste uitwedstrijd. Onze spelers komen vannacht om half twee in Nijmegen aan. En moeten ze dan over een paar dagen weer? Dat lijkt me niet reëel", zei algemeen directeur Wilco van Schaik tegen VI.

Desondanks heeft de KNVB besloten om het duel dinsdag al af te laten maken. 'Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist', schrijft Groningen.