NEC voelt zich 'verschrikkelijk gedupeerd': 'Die ene gek blijven aanspreken...'

NEC voelt zich 'verschrikkelijk gedupeerd': 'Die ene gek blijven aanspreken...'

23 april 2023 om 08:34
Laatste update: 23 april 2023 om 08:49

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, baalt als een stekker van de gestaakte wedstrijd tegen FC Groningen. De bestuurder heeft wel begrip voor het besluit van de KNVB.

Nadat een toeschouwer de grensrechter bekogelde met een plastic beker, werd het duel gestaakt. Van Schaik snapt dat de KNVB niets anders kon. "Omdat we hebben afgesproken dat we dit moeten uitroeien. Dan moeten we ook handhaven. Ook al gedragen 19.999 mensen zich keurig en is het één gek die het doet. Als je die afspraak maakt, kan je niet zeggen: nu spelen we toch maar door", zegt hij tegen Voetbal International.

Van Schaik leeft mee met beide ploegen en de aanwezige supporters. "Wij zijn verschrikkelijk gedupeerd. Daar kan FC Groningen niks aan doen. Het is onze verste uitwedstrijd. Onze spelers komen vannacht om half twee in Nijmegen aan. En moeten ze dan over een paar dagen weer? Dat lijkt me niet reëel", stelt hij. "Ze hebben wel een paar dagen nodig. Dan kan het niet zo zijn dat deze wedstrijd in verband met het drukke schema even snel voor Koningsdag ingehaald moet worden. Europees zitten er met het oog op de arbeid-rustverhouding ook drie, vier dagen tussen de wedstrijden."

Tijdens de Gelderse Derby tegen Vitesse vorige week stapte Van Schaik zelf het veld op. "Om de supporters toe te spreken, want ik was bang dat er bij NEC - Vitesse ook zoiets zou kunnen gebeuren. Kennelijk moeten we het toch steeds blijven herhalen. Hoe vaak hebben we het erover gehad de laatste tijd? Blijkbaar moet je ook die ene gek steeds blijven aanspreken. Ik vrees dat ik bij de volgende thuiswedstrijd weer het veld op moet om iedereen aan de regels te herinneren."