'Mislintat zal spelers halen die veel waard worden'

'Mislintat zal spelers halen die veel waard worden, dat gaat goed passen bij Ajax'

11 april 2023 om 08:38

Sven Mislintat wordt geprezen als een goede scout en manager, maar zijn eerlijkheid en oprechtheid zaten hem al meermaals in de weg. De beoogd technisch directeur van Ajax vertrok bij Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart met de nodige bonje.

De vijftigjarige Mislintat wordt vermoedelijk dinsdag gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena. "Hij blijft altijd kalm, is heel open en eerlijk en totaal niet arrogant", zegt Jörg Weiler, journalist van BILD, tegen de NOS. Hij geeft hoog op van Mislintat. "Hij is een goede scout én een goede manager. Hij zal net als bij Dortmund spelers halen die veel waard worden. Dat gaat goed passen."

Toch was niet alles koek en ei bij zijn vorige clubs. In 2016 kreeg hij het bij Dortmund aan de stok met trainer Thomas Tuchel, die op het allerlaatste moment een streep zette door de transfer van de Spaanse spelmaker Oliver Torres. "Tuchel deed dat een half uur voor die speler uit het vliegtuig zou stappen. Mislintat vond dat je dat niet kon maken en heeft dat ook laten weten." De twee raakten gebrouilleerd en Mislintat was niet langer welkom bij het eerste elftal.

De technisch directeur vertrok eind 2017 naar Arsenal, waar hij niet bepaald succesvol was. De transferbalans stond na een jaar op een verlies van meer dan honderd miljoen euro en aankopen rendeerden niet. Hij vertrok vanwege een verschil van inzicht met de nieuwe trainer. Volgens Weiler is dat kenmerkend. "Als hij niet het vertrouwen heeft of het niet eens is met iemand, geeft hij dat aan. Ook als de ander dat niet bevalt. En als het niet gaat, dan gaat hij weg."

Ook bij Stuttgart stond Mislintat niet achter de gemaakte keuzes, waarna hij in november vertrok. Opvallend genoeg begonnen fans een petitie om hem terug te halen, maar de Duitser gaat dus aan de slag bij Ajax.