Interview Van Bronckhorst

Van Bronckhorst geniet enorm: 'Dat is de verdienste van Arne en zijn spelers'

8 april 2023 om 07:58

Giovanni van Bronckhorst is enorm te spreken over Arne Slot en Feyenoord, die hij dit seizoen als echte supporter volgt. De voormalig trainer van de Stadionclub geniet van de dominante wijze waarmee de Eredivisie-koploper week in week uit speelt. 

"Het voetbal wat Feyenoord nu speelt, ziet er heel goed uit", aldus Van Bronckhorst in een interview met De Telegraaf. "Het elftal is goed georganiseerd en het is echt leuk om naar te kijken. Dat is de verdienste van Arne en zijn spelers. Dat ze dit voor elkaar hebben gekregen, betekent dat er heel hard aan gewerkt is op de trainingen, want je moet veel dingen beheersen om zo te kunnen spelen."

Bij Feyenoord spelen dit seizoen een groot aantal nieuwe spelers in vergelijking tot vorig seizoen. De nieuwkomers lijken allesbehalve last te hebben van het fenomeen Kuipvrees. "Ik draai het altijd om. Ik heb altijd gezegd dat het publiek in ons stadion het makkelijkste publiek is dat er bestaat voor spelers. Als je stinkend je best doet, mag je fouten maken. Als je dat niet doet, heb je een probleem. Mijn ploeg kreeg het vertrouwen en daarmee kwam de power. We wonnen niet voor niks vijf prijzen in amper vier jaar."

Over Slot
Binnen Feyenoord leeft het gevoel dat Slot na dit successeizoen weleens zou kunnen vertrekken. Van Bronckhorst blikt terug op de periode nadat hij landskampioen werd. "Na het veroveren van de landstitel wilde ik alleen maar met Feyenoord in de Champions League uitkomen en de tune van de Champions Leage in De Kuip horen. Dat had ik als speler meegemaakt en het was jaren geleden dat ik die tune in ons stadion had gehoord. Dát was voor mij de drijfveer bij Feyenoord. Ik wilde met mijn eigen club succesvol zijn, niet prijzen winnen om de stap naar het buitenland te maken."