Feyenoord neemt volgende maatregel: palen en netten bij resterende thuisduels

Feyenoord neemt volgende maatregel: palen en netten bij resterende thuisduels

7 april 2023 om 17:20

Bij de resterende Eredivisie-wedstrijden van Feyenoord in De Kuip zal het veld in zijn geheel omringd zijn door palen en netten. De Stadionclub voelt zich genoodzaakt dit besluit te nemen, nadat het afgelopen woensdag in de Klassieker misging.

Tijdens het bekerduel met Ajax werd de wedstrijd stilgelegd, nadat Davy Klaassen vanuit het publiek met een aansteker was geraakt. 'De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn', meldt Feyenoord op de officiële kanalen.

Komende zondag tegen RKC Waalwijk hangen de palen en netten er al. 'De nieuwe voorschriften van de KNVB dicteren dat herhaaldelijke misdragingen vanuit het publiek zoals het gooien van voorwerpen kunnen leiden tot het definitief staken van wedstrijden. Met oog hierop wil Feyenoord geen enkel risico nemen, zeker gezien de grote sportieve belangen die er voor de club zijn in de nationale competitie.'

Feyenoord stelt in het statement met zendgemachtigde ESPN in gesprek te zijn over de beeldregistratie.