'Ongeschreven code' geschonden bij Feyenoord: 'Dit kunnen we echt niet hebben'

'Ongeschreven code' geschonden bij Feyenoord: 'Het is meer dan beschamend'

6 april 2023 om 08:49
Laatste update: 6 april 2023 om 08:51

Dennis te Kloese ziet dat er een 'ongeschreven code' is geschonden bij het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax. De algemeen directeur van de Rotterdammers baalt bijzonder erg van het incident rondom Davy Klaassen.

Nadat Te Kloese al in gesprek ging met ESPN, verschijnt hij ook voor de camera van RTV Rijnmond. De directeur baalt bijzonder erg van de aansteker die Davy Klaassen op zijn hoofd kreeg. "Er is zo veel werk, energie en mankracht nodig om hier te komen. Om het dan te laten verpesten door iemand die een ongeschreven code schendt...", stelt hij.

"Ik denk dat we fantastische fans hebben. We staan niet voor niets op deze plek met het elftal, dat kan niet zonder hen. Maar dit is natuurlijk wel iets waar we heel goed over na moeten denken, dit is bijzonder teleurstellend", gaat Te Kloese verder. "Dat we zelfs het risicio lopen dat de wedstrijd niet uitgespeeld kan worden of we een grote straf krijgen, is bijzonder beschamend."

De terugkeer van uitfans bij De Klassieker lijkt nu bijzonder ver weg, maar Te Kloese wil niet op de zaken vooruitlopen. "Ik hoop dat dit een incident op zich is, waar we ons zeker ongelofelijk serieus over moeten buigen. We moeten het echt analyseren en erover praten met de juiste instanties. Dit kunnen we echt niet hebben, want dit benadeelt de club op alle mogelijke fronten. Het is meer dan beschamend dat iemand geraakt wordt, we zullen daar zeker geen genoegen mee nemen. Het enige positieve is dat de dader is opgepakt."