Telegraaf: Slot zit bij drie Spurs-kandidaten, 'Feyenoord wil Nagelsmann-bedragen'

Telegraaf: Slot zit bij drie Spurs-kandidaten, 'Feyenoord wil Nagelsmann-bedragen'

5 april 2023 om 00:00

Arne Slot is één van de drie coaches die in beeld is bij Tottenham Hotspur, maar Feyenoord lijkt de oefenmeester alleen voor een groot bedrag te laten gaan. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, rept zelfs over 'Nagelsmann- en Potter-bedragen'.

Na het ontslag van Antonio Conte is Tottenham op zoek naar een nieuwe manager. De Telegraaf meldt dinsdagavond dat Slot nu tot één van de drie kandidaten behoort. De coach van Feyenoord werd de laatste weken al voorzichtig gelinkt aan de Engelse club. Feyenoord kan echter vragen wat het wil voor de oefenmeester. Slot heeft namelijk een vertrekclausule in zijn contract staan, maar die gaat pas vanaf 2024 in.

De Telegraaf verwacht dat Feyenoord sowieso een recordsom wil krijgen voor Slot. Afgelopen winter wees het een bod van vijf miljoen euro van Leeds United af, terwijl Barcelona van Ronald Koeman de duurste Nederlandse trainer ooit maakte met diezelfde transfersom. Bij Vandaag Inside gaat Driessen zelfs nog een stapje verder. "Ze gaan een beetje voor de Nagelsmann- en Graham Potter-bedragen. Voor vijftien tot twintig miljoen denk ik dat Slot op te halen is."

Komende zomer zal duidelijk worden waar de toekomst van Slot ligt. De succescoach heeft nu nog een contract tot medio 2025 in De Kuip. De Telegraaf weet niet zeker of Feyenoord ook echt een megabedrag zal kunnen ontvangen voor Slot. 'De vraag is alleen of de statuur van Slot al van dien aard is dat buitenlandse clubs zover willen gaan. Internationaal heeft hij buiten de Europese wedstrijden met AZ en Feyenoord nog geen ervaring', schrijft de ochtendkrant.