Slot 'uitermate teleurgesteld': 'Europese achtste finale, complete dominantie...'

Slot beent 'kwaad' van het veld: 'Europese achtste finale, complete dominantie...'

10 maart 2023 om 07:05

Arne Slot baalt als een stekker van het gelijke spel tegen Shakhtar Donetsk in de heenwedstrijd van de achtste finale in de Europa League. De trainer zag donderdagavond een oppermachtig Feyenoord in Warschau.

Feyenoord was zeker in de tweede helft de bovenliggende partij. Toch kwamen de Rotterdammers op achterstand, waarna Ezequiel Bullaude de eindstand bepaalde. "Ik vind dat je jezelf tekort doet", begint Slot in gesprek met ESPN. De keuzeheer liep na het laatste fluitsignaal volgens ESPN 'kwaad' van het veld. "In de eerste helft waren we al tevreden met het feit dat we beter waren. We hadden te weinig door dat we door moesten drukken."

In het tweede bedrijf was Feyenoord heer en meester. "Als de tegenstander drie keer de bal op onze helft heeft geraakt, is het veel. Eén van die keren was het wel een tegengoal." Die treffer kwam uit een hoekschop. "Ik zie dat Mats (Wieffer, red.) te weinig oog heeft voor de speler die in komt lopen. Ik vind dat hij meer contact moet maken. Daarbij was het weggeven van die corner ook geen noodzaak, maar dan praat je over de allerkleinste details."

Slot baalt ervan dat Feyenoord het duel met Shakhtar niet winnend heeft kunnen afsluiten. "Een Europese achtste finale, complete dominantie... Dan is het uitermate teleurstellend dat het in 1-1 eindigt."