Slot: 'Je kunt niet hebben dat je maar één van je twee spitsen hebt'

Slot: 'Je kunt niet hebben dat je maar één van je twee spitsen hebt'

9 maart 2023 om 23:55

Arne Slot vindt dat Feyenoord op alle vlakken dominant was tegen Shakhtar Donetsk en juist daarom baalt hij van het gelijkspel in Polen. Dat moet volgende week anders, aldus de coach bij Veronica. 

"Je hoeft niet overal kritisch op te zijn, maar als je zoveel beter bent, is het teleurstellend dat je hier met 1-1 weggaat", zegt Slot, die vond dat Feyenoord op alle fronten beter was dan de tegenstander uit Oekraïne.

"Je moet ook aanvoelen dat beter zijn niet voldoende is en je ook om kansen moet spelen. Dat ging in de tweede helft beter, dan is het jammer dat je ze niet afmaakt. We hebben niets weggegeven, maar één corner velt ons."

Slot kon tegen Shakhtar niet beschikken over Santiago Giménez, die in de warming-up afhaakte met hamstringklachten. "Hij gaf aan zijn hamstring te voelen. Daarom wilde ik absoluut geen risico nemen, ook met het oog op het slot van het seizoen. Je kunt niet hebben dat je maar één van je twee spitsen hebt. Hij zal voor de rest van het seizoen beschikbaar moeten zijn. Dat is belangrijker dan dat hij vandaag speelt, zondag speelt en er dan zes weken uit is."