Op de weg terug bij AZ: 'Dan kunnen we weer vol gas'

Op de weg terug bij AZ: 'Dan kunnen we weer vol gas'

4 maart 2023 om 13:49

Sam Beukema is op de weg terug en hoopt spoedig de groepstraining te kunnen hervatten. De verdediger raakte begin januari geblesseerd in het duel met sc Heerenveen.

"Het gaat goed", vertelt Beukema via de AZ-kanalen. "Inmiddels vermaak ik mij wel weer. Ik zit weer lekker buiten te ballen op het veld. De eerste weken zat ik alleen maar in de gym. Op een gegeven moment komen die muren op je af. We hadden een aantal jongens die geblesseerd waren en dan heb je elkaar nog wel, maar ik ben echt heel blij dat ik buiten steeds meer dingen kan doen."

Het herstel van Beukema verloopt voorspoedig en dus is een rentree in zicht. "We zitten echt te bouwen naar het moment dat ik weer richting de groep ga. Ik hoop volgende week dan ook zeker weer dingen in de groep te doen. Dan is het kijken hoe het gaat. Het is eigenlijk elke dag weer kijken hoe de knie reageert. Ik moet ook weer het vertrouwen krijgen dat het goed zit met de knie en ik alles weer kan doen. Als dat moment er is, kunnen we weer vol gas."