Bounida zit in een groeispurt bij Ajax

Toptalent Bounida pakt zijn kansen bij Ajax: "Bounida heeft het Ajax-DNA"

4 maart 2023 om 11:48

Het gaat goed met Rayane Bounida (17) bij Ajax. Het toptalent werd eind vorig jaar uit de jeugdopleiding van Anderlecht gepikt en speelt bij Ajax O17. Een plek in Jong Ajax is nog te vroeg.

Bounida loopt op het gebied van groei nog wat achter bij zijn ploeggenoten. "Rayane zit in een groeispurt. Dat wordt allemaal nauwgezet opgevolgd bij Ajax", vertelt jeugdscout Afrim Salievski bij Het Nieuwsblad.

"We forceren niets. Rayane moet zichzelf niet vergelijken met Duranville of Doku. Als tieners bleken dat al stevige kerels en iedereen heeft zijn eigen morfologie en parcours. Bij Anderlecht had Saelemaekers tot zijn 19 jaar ook moeite om door te breken, terwijl die nu bij AC Milan voetbalt. Bounida heeft het Ajax-DNA. Vanaf het eerste moment had Rayane hier een warm gevoel. Dat moet hij behouden."

"Rayane is een laatmature jongen. Als hij dan uitkwam tegen spelers die veel groter en sterker waren en in het duel speelden, was dat geen eerlijke strijd. Bij de O17 van Ajax ontwikkelt hij zich beter. Het belangrijkste is dat hij volop plezier beleeft aan het voetbal."

Bounida tekende bij Ajax meteen een profcontract tot de zomer van 2025. Daarvoor zat hij negen jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht.