Buijs kijkt mee bij Slot en legt uit wat Feyenoord-coach goed maakt

Buijs onder de indruk van Slot: 'Dat is mijn valkuil weleens, Robben zei dat ook'

4 maart 2023 om 10:55

Danny Buijs steekt de loftrompet over Arne Slot. Hij mocht een week meelopen met de succesvolle oefenmeester van Feyenoord, met wie hij tijdens de trainerscursus een goede klik kreeg.

In gesprek met de NOS legt Buijs uit wat Slot zo goed maakt. "Slot heeft een aantal goede kwaliteiten, maar vooral zijn duidelijkheid springt er bovenuit. Hij kan alles heel goed overbrengen op de spelers en de rest van de staf. Hij is met zijn assistenten in staat om hele leuke, gerichte trainingsvormen te geven die bijdragen aan de ontwikkeling van een speler individueel en van het team. En die ook nog eens voor plezier en energie zorgen."

"Als andere trainer kan je zo'n trainingsvorm makkelijk kopiëren, maar als je de boodschap achter die vorm niet goed kent of niet duidelijk overbrengt, geeft zo'n vorm een heel ander resultaat", vervolgt Buijs, die ziet dat Slot een eenheid weet te creëren met een duidelijke manier van spelen. "De spelers van Feyenoord zijn bereid veel energie en intensiteit in wedstrijden te stoppen. Daarnaast zie ik veel spelplezier. Ik geloof niet dat de spelers voor een trainer door het vuur gaan, maar wel dat deze spelers Slot waarderen en weten waar ze aan toe zijn. Als eindverantwoordelijke laat hij iedereen optimaal functioneren."

Buijs ziet dat Slot 'snel en effectief communiceert'. "Dat is mijn eigen valkuil weleens een beetje. Soms is je hang naar perfectie zo groot, dat je dingen te lang blijft benadrukken of herhalen. Arjen Robben zei aan het eind van het seizoen eens tegen me: Je hoeft niet te blijven hameren op wat we al weten."