Slot: 'Dan doe je Ajax en PSV heel erg tekort'

Slot duidelijk na Wieffer-vraag: 'Dan zou je Ajax en PSV wel heel erg tekort doen'

3 maart 2023 om 18:00

Het tweeluik met Shakhtar Donetsk is niet de test die Mats Wieffer nodig heeft, zo vindt Arne Slot. De Feyenoord-trainer schat Ajax en PSV namelijk niet minder in dan Shakhtar. Tegen de twee Nederlandse topclubs speelde Wieffer sterk.

Wieffer is onderdeel van de voorselectie van Oranje, maar toch is nog niet iedereen helemaal overtuigd van de middenvelder. Hij zou het nog niet lang genoeg hebben laten zien volgens criticasters. Slot krijgt op een persconferentie de vraag of het tweeluik met Shakthar de test is die Wieffer nodig is, of dat zijn sterke optredens tegen Ajax en PSV ook volstaan.  "Ik zou het raar vinden als je dat alleen beperkt tot een Europese wedstrijd", begint de coach.

"Ajax en PSV hebben jongstleden nog Europees gespeeld. Ze zijn niet meer in deze fase van het toernooi actief, maar ik vind Shakhtar behoorlijk gelijkwaardig aan Ajax en PSV", gaat Slot verder. Natuurlijk is die wedstrijd weer een meetpunt, niet alleen voor de bondscoach, maar ook voor ons. Je zou Ajax en PSV wel heel erg tekort doen als je ze van een lager niveau vindt dan Shakhtar."