Stunt in Youth League: AZ verslaat leeftijdsgenoten Barcelona en haalt kwartfinale

Stunt in Youth League: AZ slacht Barcelona na wondergoal en haalt kwartfinale

1 maart 2023 om 17:52
Laatste update: 1 maart 2023 om 18:01

AZ Onder 18 heeft woensdag voor een stunt gezorgd in de UEFA Youth League. Waar de leeftijdsgenoten van Ajax het strijdtoneel moesten verlaten door een verliespartij tegen Sporting CP, pakte AZ een verdiende 0-3 overwinning op FC Barcelona.

In de eerste helft gingen de kansen wat op en neer tussen beide ploegen, maar gescoord werd er nog niet in Estadi Johan Cruyff. Na rust was dit echter anders. De Alkmaarders kwamen na rust direct goed uit te startblokken en dat betaalde zich uit in minuut 55. Middenvelder Kees Smit kreeg de bal rond de middenlijn en twijfelde geen moment. De jongeling haalde ongenadig uit en werkte de bal van mijlenver achter de Spaanse doelman. Een wereldgoal om de Alkmaarders op voorsprong te zetten.

Na het doelpunt begon een frivool AZ nog beter te voetballen. Dit resulteerde uiteindelijk in het tweede doelpunt. Mexx Meerdink mocht na een goede actie van Jayden Addai het laatste zetje geven en maakte daarmee zeven minuten later de 2-0. In de slotfase kreeg Barcelona speler Román Vega nog een aparte rode kaart, nadat hij zijn tweede gele ontving door een schwalbe. In de negentigste minuut kreeg AZ ook nog de kers op de taart. Meerdink mocht aanleggen voor zijn tweede treffer en bepaalde de eindstand daarmee op 0-3.

Door de overwinning stoot AZ Onder 18 door naar de kwartfinale van de UEFA Youth League.