Wedstrijd tussen Sparta en Utrecht tijdelijk stilgelegd door wangedrag op tribunes

Kooij legt duel tussen Sparta en Utrecht tijdelijk stil door wangedrag supporters

24 februari 2023 om 21:27

De wedstrijd tussen Sparta en FC Utrecht is tijdelijk gestaakt door scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter van dienst deelde een rode kaart uit aan Adil Auassar en daar waren de supporters van de thuisploeg het niet mee eens. Doordat ze voorwerpen op het veld gooiden besloot Kooij de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Auassar liet zich op een aparte wijze gaan met een klap tegenover Sean Klaiber, waardoor hij met rood het veld af moest. De spanningen tijdens de wedstrijd vertaalden zich daarna naar de tribune, waar de fans zich begonnen te misdragen. Voor Kooij was de maat vol, maar inmiddels heeft hij de wedstrijd na een korte onderbreking weer hervat.

Kenneth Perez liet zich bij ESPN keihard uit over de supporters die zich misdragen en roept zich op tot verantwoordelijkheid van de clubs. "Als hij zegt: Sparta, jij hebt verloren, jullie fans hebben zich misdragen. Doe er dan wat aan. Over vijf minuten gaan we weer verder en dan gaat het volgende keer weer gebeuren. De regelgeving moet veel beter worden, het moet veel harder moeten gestraft. Gisteren zagen we ook in Eindhoven dat iemand met een stadionverbod het veld opkwam"