Boze Jonk haalt uit: 'Ze willen ons wippen'

Boze Jonk haalt uit: 'Opportunistische bestuurders willen ons wippen'

22 februari 2023 om 09:58

Wim Jonk haalt hard uit naar de raad van commissarissen van FC Volendam. De trainer baalt dat de benoeming van Keje Molenaar als vicevoorzitter wordt tegengehouden, terwijl de rvc-leden ook Team Jonk willen ontmantelen.

Molenaar zou te nauwe banden hebben met Team Jonk, dat verder onder meer bestaat uit technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind. De 56-jarige oefenmeester zou bovendien wel erg veel macht krijgen in het vissersdorp. "Dit zijn duidelijk geen mensen die het beste met de club voor hebben. Ze zijn met macht bezig ten koste van het voetbal", reageert een boze Jonk in De Telegraaf.

Volendam is in de tweede seizoenshelft met een opmars bezig en staat momenteel veertiende in de Eredivisie. De rvc zou Team Jonk echter financieel wanbeleid verwijten. De club stevent namelijk op een tekort af, maar daar gaf het toezichthoudende orgaan zelf eerder nog toestemming voor. Met Brian Plat, Derry John Murkin, Xavier Mbuyamba, Carel Eiting, Calvin Twigt en Walid en Bilal Ould-Chikh staat er bovendien aardig wat waarde op het veld, meer dan het tekort van 1,2 miljoen.

"We hebben in de winterstop veel energie gestopt in het groepsproces. Dat gaat nu beter en maakt het extra zuur dat een stel opportunistische bestuurders Keje en ons via de achterkamertjes willen wippen. Als je een andere visie hebt: prima, maar stap dan naar voren en presenteer je plan", stelt een geïrriteerde Jonk.