Volendam-preses Smit: 'Voel me genaaid door wat er allemaal gebeurt'

Volendam-preses Smit: 'Voel me genaaid door wat er allemaal gebeurt'

17 februari 2023 om 16:25

Jan Smit baalt stevig van de kampenstrijd bij FC Volendam. De voorzitter benadrukt in gesprek met Voetbal International dat hij volledig achter 'Team Jonk' staat.

De raad van commissarissen van Volendam oordeelde onlangs dat het team rond hoofdtrainer Wim Jonk wel erg veel macht heeft in het vissersdorp. Het bestuur werd daarom opgedragen om een einde te maken aan de huidige constructie met Team Jonk, dat verder onder meer bestaat uit technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind. 

Smit is verbolgen over de bemoeienissen van de commissarissen. "Ik voel me op zijn zachtst gezegd genaaid door wat er allemaal gebeurt." De zanger wil juist door op de ingezette koers. "Het bestuur staat als één blok achter Wim", stelt hij tegenover VI. Smit vindt niet dat Volendam financieel te grote risico's neemt. "Bij een topsportmentaliteit hoort ook dat je soms risico's neemt." Hij vindt het 'van de gekke' dat sommige andere bestuursleden een probleem maken van het volgens hem overzienbare begrotingsgat. "Kijkend naar wat we nu allemaal op het veld hebben staan."