Volendam en Van Mieghem doen tandeloos Vitesse pijn

Volendam en Van Mieghem doen tandeloos Vitesse pijn

18 februari 2023 om 18:25

FC Volendam heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving in de Eredivisie. De ploeg van coach Wim Jonk won thuis met 2-0 van Vitesse, dat zich daardoor ook nog altijd niet veilig kan wanen.

De Arhemmers speelden met rouwbanden in het vissersdorp vanwege het overlijden van oud-speler Christian Atsu, die al vermist werd sinds de zware aardbeving in Turkije. Voor en tijdens de wedstrijd werd stilgestaan bij het tragische nieuws.

Binnen de lijnen brak Daryl van Mieghem al snel de ban. Zijn schot werd van richting veranderd door Isimat-Mirin, waardoor Kjell Scherpen het antwoord schuldig moest blijven. Volendam was sowieso gevaarlijker ondanks het overwicht van Vitesse. De Arnhemmers sprongen onzorgvuldig met de kansjes om. Zo schoot Bartosz Bialek in kansrijke positie over. Op slag van rust haalden de bezoekers nog opgelucht adem. Scherpen keerde een schot van Oristanio slechts half, maar via de lat ging de bal over.

Ook in de tweede helft zocht Vitesse naar de gelijkmaker zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Bij beide ploegen ging bovendien het nodige fout. Twintig minuten voor tijd vertolkte invaller Henk Veerman een rol bij de 2-0. De spits gaf met de hak mee aan Josh Flint, die Van Mieghem in staat stelde om zijn tweede te maken. Cocu moest in het restant lijdzaam toezien dat zijn ploeg geen vuist meer wist te maken. Invaller Walid Ould Chikh had zelfs de 3-0 op de schoen.

Volendam slaat door de zege een gaatje van vier punten met nummer zestien FC Emmen. Vitesse heeft nu nog drie punten meer dan de ploeg van Jonk en staat twaalfde.