Vitesse vindt opening voor stadionkwestie tijdens rechtszaak

Opvallend: Vitesse vindt plots opening voor stadionkwestie tijdens een rechtszaak

13 februari 2023 om 16:22
Laatste update: 14 februari 2023 om 08:14

Het lijkt erop dat Vitesse er toch uit gaat komen samen met het GelreDome. De Arnhemmers lagen in de clinch met de stadioneigenaar, waardoor het lot van de club in gevaar kwam. Tijdens een kort geding zijn de partijen echter nader tot elkaar gekomen.

Voor 1 maart moet de KNVB weten of Vitesse over een stadion beschikt om het seizoen 2023/24 in te spelen. Als dat niet het geval is, kan de bond geen proflicentie geven aan de nummer twaalf van de Eredivisie. Vitesse spande daardoor een kort geding aan. De zaak diende vrijdag en toen de zitting voor vier uur werd geschorst, gingen de partijen weer met elkaar in gesprek. Daar kwamen verrassend genoeg meerdere openingen uit voort.

"Er is overeenstemming bereikt over diverse punten, maar een aantal punten moet nog steeds nader worden uitgewerkt op weg naar hopelijk een definitief akkoord", vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk bij de presentatie van de jaarcijfers. "In de komende dagen dient dat te geschieden."

"Aan de hand van de status zal de rechter deze week bepalen of het kort geding voortgezet zal worden in de vorm van een uitspraak. De betrokken partijen hebben vertrouwen in een goede afloop. Er is een belangrijke stap gezet, maar we zijn er tegelijkertijd nog niet", benadrukt Van Wijk.