'Vitesse heeft nog geen stadion voor volgend seizoen'

'Enorme problemen bij Vitesse: voetballicentie dreigt ingetrokken te worden'

9 februari 2023 om 11:29

Er is niet alleen binnen de lijnen werk aan de winkel voor Vitesse, maar ook daarbuiten. Vitesse heeft nog altijd geen akkoord bereikt met het GelreDome voor een nieuwe overeenkomst. Het lot van de Arnhemse club ligt daarom in handen van de rechter. 

Dat wordt donderdagochtend gemeld door De Gelderlander. De KNVB moet voor 1 maart weten of Vitesse over een stadion beschikt voor het seizoen 2023/2024 en dat is nog altijd niet het geval. Het huidige huurcontract loopt af op 30 september en werd nog geen nieuwe overeenkomst bereikt.

Als er niet op tijd duidelijkheid komt, kan de KNVB de voetballicentie van Vitesse intrekken. Het voortbestaan van de club loopt dan gevaar. Vitesse en topman Michael van de Kuit van Nedstede, die gaat over het GelreDome, komen er niet uit. Vitesse wil minder betalen dan 2,15 miljoen per jaar. De stadioneigenaar wil daarvan niets weten. 

In januari werd bekend dat Vitesse een kort geding aanspande. Een rechtszaak als deze is vaak een stok achter de deur om toch onderling tot een oplossing te komen, maar dat lijkt nu niet op te gaan. Daardoor lijkt een rechter te gaan beslissen over de uitkomst van de zaak.