Wenger over titelkansen Arsenal

Wenger schat titelkansen Arsenal hoog in: 'Ik zie geen zwaktes in de ploeg'

1 januari 2023 om 11:30

Arsène Wenger gelooft dat Arsenal dit seizoen voor het eerst in negentien jaar tijd landskampioen kan worden. De voormalig manager van The Gunners, die er 22 jaar lang met de scepter zwaaide, is behoorlijk onder de indruk.

Na 1228 officiele duels als manager zette Wenger in 2018 een punt achter zijn succesvolle dienstverband bij Arsenal. Onlangs bracht de 73-jarige Zwitser, momenteel in dienst van de FIFA, nog een bezoekje aan zijn oude werkgever. 

In gesprek met Tv2 nam hij de titelkansen van Arsenal, dat zaterdagavond overtuigend won op bezoek bij Brighton & Hove Albion (2-4), onder de loep. 'Ik denk dat Arsenal de nodige ingrediënten heeft voor de titel. Zowel tactisch als mentaal. Ze kunnen all the way gaan. Ze creëren zo veel kansen. Ik zie geen zwaktes in de ploeg.'

Arsenal gaat momenteel met 43 punten uit zestien wedstrijden ruim aan kop in Engeland. Er werd pas één keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Manchester City, dat afgelopen weekend niet won van Everton (1-1) volgt op 36 punten.