Veerman speculeert over motivatie Van Gaal om hem te passeren voor WK

'Ik heb er nooit met Van Gaal over gesproken, wie weet doet Koeman dat wel'

22 december 2022 om 11:50
Laatste update: 22 december 2022 om 12:48

Joey Veerman werd niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal, maar heeft die teleurstelling een plek kunnen geven. Zijn nieuwe doel: over anderhalf jaar wél naar het EK in Duitsland, vertelt de PSV'er aan de NOS.

"Ik was er niet bij, ontzettend jammer, maar het is niet anders", reageert Veerman, in de eerste seizoenshelft goed voor zeven goals en vijf assists, op de keuze van Louis van Gaal om hem links te laten liggen. "Je kan op je kop gaan staan, maar dat levert ook niks op."

Waarom hij werd gepasseerd, weet Veerman niet. De middenvelder van PSV was in de laatste interlandperiode voor het WK nog wel onderdeel van de voorselectie. "Ik heb er nooit met Van Gaal over gesproken. Wie weet doet de volgende bondscoach (Ronald Koeman, red.) dat wel, als ik mijn goals en assists blijf maken."

Veerman richt zich in de aanloop naar het EK op één van de twee controlerende posities op het Oranje-middenveld, naast Frenkie de Jong. "Die ga ik er namelijk niet uitspelen: die kan volgens mij redelijk ballen. Maar er is nog een positie naast; wie weet dat ik daar ooit kan gaan spelen."

"Dat ik er nu niet bij was, kwam misschien ook wel door het verdedigende deel. Daar kan ik zeker nog in verbeteren en daar ben ik ook al een aantal jaar mee bezig. Ik heb dat al flink verbeterd, anders was ik hier nu ook niet. Maar het wordt misschien nog wel meer beuken", besluit de PSV'er.