Koeman reageert op Ihattaren-nieuws: 'Groot talent moet leren van z'n fouten'

31 oktober 2022 om 22:35

Ronald Koeman heeft gereageerd op de keuze van Ajax om de optie tot koop in het huurcontract van Mohamed Ihattaren niet te lichten. De voormalig én toekomstig bondscoach heeft al enige tijd geen contact meer gehad met de aanvallende middenvelder.

"Het is natuurlijk heel jammer, want het was een groot talent", reageert Koeman bij ESPN op de keuze van Ajax om Ihattaren terug te laten keren naar Juventus. "Alleen een groot talent moet ook leren van zijn fouten. Vanuit de buitenkant is het erg jammer om te zien. De eerste stap moet altijd uit de speler komen, en ongetwijfeld heeft Ajax dusdanige redenen om dat niet te doen. Maar daar ben ik niet van op de hoogte."

Het was Koeman die er als bondscoach aan bijdroeg dat Ihattaren een interlandcarrière bij Oranje verkoos boven Marokko. Sinds hij zijn functie bij de KNVB neerlegde, heeft hij de twintigjarige spelmaker niet meer gesproken, zo laat hij weten. De oud-verdediger staat vanaf komend jaar opnieuw aan het roer bij het Nederlands elftal, maar van een uitnodiging kan Ihattaren alleen nog maar dromen.