Schreuder sprak Ihattaren 'een week of zeven à acht geleden': "Alles aan gedaan"

31 oktober 2022 om 18:15
Laatste update: 31 oktober 2022 om 19:51

Alfred Schreuder ziet het niet als 'een persoonlijke nederlaag' dat Mohamed Ihattaren mislukt is bij Ajax. De club maakte maandag bekend de koopoptie met Juventus niet te gaan lichten. Ajax heeft er volgens Schreuder alles aan gedaan.

Ihattaren startte veelbelovend, maar raakte daarna geblesseerd en kreeg problemen in de privésfeer. De middenvelder speelde al langer geen rol van betekenis meer. "Het is besloten door Ajax. Wat ik ervan vind, houd ik voor mezelf. Het is jammer hoe het is gelopen. Het is niet gelopen zoals we hadden gehoopt", vertelt Schreuder op de persconferentie.

"Nee, ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag", reageert Schreuder op een vraag van De Telegraaf. "We hebben er binnen Ajax alles aan gedaan. Daarmee is voor ons alles gezegd. Wanneer ik hem voor het laatst gesproken heb? Een week of zeven à acht geleden. Maar we zitten hier niet voor Mo Ihattaren, maar voor de wedstrijd tegen Rangers. Ajax heeft een persbericht gepubliceerd, daarmee is voor ons de kous af."