LIVE-discussie: Ten Hag houdt Malacia en Ronaldo op de bank tegen Spurs

19 oktober 2022 om 21:07
Laatste update: 19 oktober 2022 om 21:16

Tyrell Malacia en Cristiano Ronaldo zitten woensdagavond op de bank, als Manchester United het thuis opneemt tegen Tottenham Hotspur. Erik ten Hag kiest voor Marcus Rashford in de punt van de aanval.

Rashford voor Ronaldo is de enige wijziging in de United-opstelling. De Portugees ging afgelopen weekend tegen Newcastle United (0-0) in minuut 72 met veel misbaar naar de kant, toen Ten Hag hem besloot te wisselen. Rashford is voldoende hersteld om aan de aftrap te staan.

Tegenover de clubkanalen licht de Nederlandse manager toe dat Ronaldo tegen The Magpies aanvankelijk ook op de bank zou beginnen. "Marcus was ziek in het weekend, waardoor hij niet beschikbaar was voor negentig minuten", zegt hij. "Als hij dat wel was geweest, dan was hij zondag gewoon gestart.

Ten Hag houdt op de overige posities vast aan de namen die afgelopen weekend begonnen tegen Newcastle. Dat betekent dat Luke Shaw wederom de voorkeur boven Malacia krijgt. Lisandro Martínez en Raphaël Varane vormen zoals gewoonlijk het centrum van de defensie. Casemiro lijkt zijn plek op het middenveld definitief veroverd te hebben.

De opstellingen:
Manchester United: De Gea; Dalot; Varane, Martínez, Shaw; Casemiro, Fred; Antony, Fernandes, Sancho; Rashford
Tottenham Hotspur: Lloris; Romero, Dier, Davies; Doherty, Bentancur, Bissouma, Hojbjerg, Perisic; Son, Kane