Te Kloese eerlijk over Kökcü: 'Kan me goed voorstellen dat daar twijfel over komt'

16 oktober 2022 om 22:05
Laatste update: 16 oktober 2022 om 23:32

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese heeft uitgebreid gereageerd op de ophef rond de regenboogaanvoerdersband bij Feyenoord. Orkun Kökcü wilde die niet dragen op bezoek bij AZ.

Wegens geloofsovertuiging besloot Kökcü de aanvoerdersband niet te dragen tegen AZ. Vooraf en na afloop van de wedstrijd (1-3) doet algemeen directeur Te Kloese zijn verhaal. "Aan het begin van deze week kwam Orkun bij me langs. Hij vertelde dat hij iedereen respecteert, maar dat hij geen uithangbord van deze campagne wil zijn", zei Te Kloese in zijn eerste interview met ESPN.

"Voor iedereen binnen de club is dit een moeilijke situatie", zei Te Kloese na AZ-Feyenoord. "Als club willen wij ons bij deze actie aansluiten, dat hebben we ook laten zien door Gernot de aanvoerdersband te geven. Wij staan er volledig achter. Het maakt het dan heel moeilijk dat Orkun hier niet aan mee wil doen wegens geloofsovertuigingen. Daar willen we echter ook voor hem respect opbrengen, als hij aangeeft dat hij niet als uithangbord hiervoor gezien wil worden."

Kökcü liet in een statement weten dat 'iedereen vrij is om te doen wat diegene wil of voelt'. "Ik kan me heel goed voorstellen dat daar twijfel over komt met deze beslissing", was Te Kloese eerlijk. "Daarom wil ik hier staan, om te zeggen dat we hiermee bezig zijn. Wij zitten wat dit betreft ook in een leerproces."