Slot reageert op omstreden keuze Kökcü: 'Geen gesprek dat heel lang duurt'

16 oktober 2022 om 17:19
Laatste update: 16 oktober 2022 om 17:37

Arne Slot heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AZ een 'moeilijk gesprek' gevoerd met Orkun Kökcü. Zijn aanvoerder weigert uit religieuze overwegingen de regenboogband te dragen.

Kökcü gaf begin deze week bij Slot aan dat hij niet wilde meedoen aan de actie in het kader van Nationale Coming Out Dag. Het werd de trainer van Feyenoord in het daaropvolgende gesprek al snel duidelijk dat zijn aanvoerder niet op andere gedachten te brengen was.

"Als iemand zo sterk is in zijn geloofsovertuiging kun je argumenten inbrengen, maar dan is het ook geen gesprek dat heel lang duurt", vertelt Slot aan ESPN. "Het is voor hem duidelijk hoe hij ermee wil omgaan. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij respect heeft voor iedereen in de lhbti+-samenleving, maar dat hij het met zijn geloof niet kan uitdragen."

"Of ik het zonde vind? Nou... Je ziet dat ik de boodschap wel uitdraag met mijn regenboogspeldje, ik heb een ander geloof", aldus de Feyenoord-trainer. "Als club willen we het ook wel uitdragen, en daarom hebben we Gernot Trauner deze wedstrijd aanvoerder gemaakt." Kökcü zal in de volgende wedstrijd van Feyenoord weer de aanvoerdersband dragen.