Vitesse en Volendam schieten weinig op met punt in jaarlijkse Airborne-wedstrijd

17 september 2022 om 20:39
Laatste update: 17 september 2022 om 20:46

Vitesse en FC Volendam hebben zaterdag in de jaarlijkse Airborne-wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Vitesse, dat nu zeven thuisduels in de Eredivisie op rij niet wist te winnen, schiet weinig op met het punt. Ook Volendam bungelt na het gelijke spel nog altijd onderaan op de ranglijst.

Voorafgaand aan de jaarlijkse Airborn-wedstrijd stond Vitesse stil bij de slag om Arnhem. Na het eerste fluitsignaal begonnen de Arnhemmers sterk aan het duel. Al na vijf minuten spelen kreeg Bartosz Bialek een grote kans. De aanvaller kwam oog-in-oog met Volendam-doelman Filip Stankovic, die knap redding bracht.

Een mooi eerbetoon van Vitesse voor de jaarlijkse Airborne-wedstrijd in het kader van de slag om Arnhem 👏

📺 ESPN 2
#️⃣ #VITVOL pic.twitter.com/jb6DhrfFDd

— ESPN NL (@ESPNnl) September 17, 2022

Volendam had in de openingsfase weinig in de melk te brokkelen, maar kwam na 21 minuten spelen toch op voorsprong. De ploeg van trainer Wim Jonk profiteerde van slordig balverlies bij Vitesse, waarna Robert Mühren in stelling werd gebracht. De ervaren spits kreeg de bal in twee pogingen achter Kjell Scherpen, maar kreeg daarbij de nodige hulp van Carlens Arcus. De verdediger van Vitesse kreeg uiteindelijk het doelpunt op zijn naam.

Vlak voor rust was Vitesse heel dichtbij de gelijkmaker. Stankovic, die de laatste weken één van de uitblinkers is bij Volendam, bracht echter geweldig redding na een eveneens geweldig schot van Sondre Tronstad. Na rust kwam de ploeg van trainer Thomas Letsch snel op gelijke hoogte. De Pool Kacper Kozlowski haalde de achterlijn en gaf voor op landgenoot Bialek, die prima afwerkte.

Na het volledig Poolse doelpunt kwam de wedstrijd vrij anticlimactisch tot een einde. Zowel Vitesse, dat nu zeven thuisduels in de Eredivisie op rij niet won, als Volendam, kwam niet meer tot scoren. Beide ploegen schieten weinig op met het punt en bungelen nu met een schamele vijf punten net boven de degradatiezone. Volgende week staat voor de Arnhemmers het lastige uitduel met FC Twente op het programma, terwijl voor Volendam het uitduel met Fortuna Sittard op het programma staat.