Van Wonderen: 'Vanaf dat moment is de carrière van Noppert geëxplodeerd'

2 september 2022 om 16:05

Ook Kees van Wonderen is onder de indruk van Andries Noppert. De trainer van sc Heerenveen verwachtte niet dat de boomlange goalie zich zo stormachtig zou ontwikkelen. Inmiddels zit Noppert zelfs in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Dat kwam vrijdagmiddag naar buiten. Enkele dagen voor dat nieuws vertelde Van Wonderen al dat hij de ontwikkeling van Noppert aanvankelijk niet verwachtte. "'Toen hij vorig jaar bij Go Ahead kwam had ik dit niet zien aankomen", zei de coach tegen Voetbal International. "Hij kwam als tweede man achter Warner Hahn, met het idee hem klaar te stomen voor als er iets met Warner zou gebeuren. In de oefenwedstrijden die we Andries lieten spelen maakte hij aanvankelijk niet zo’n stabiele indruk. Hij klopte niet echt op deur, om het zo maar te zeggen."

Noppert wist zichzelf echter volledig te herpakken. "Het leek alsof hij zich had neergelegd bij een rol op het tweede plan", gaat Van Wonderen verder. "Niet gek, want hij was immers ook bij zijn vorige clubs jarenlang tweede keeper geweest. We zijn hem in dat opzicht wel gaan triggeren en uitdagen, er mocht wel iets meer pit in komen."

"Op een gegeven moment begon Warner foutjes te maken en hebben we Andries de kans gegeven. Vanaf dat moment is zijn carrière geëxplodeerd, dat had niemand op deze manier kunnen voorspellen. Heel mooi voor hem en heel mooi om te zien."