Toornstra bezorgd om Feyenoord: "Het is in algemene zin weer hetzelfde"

26 juli 2022 om 08:21

Vier oefenwedstrijden, twee doelpunten en veertien tegengoals: de voorbereiding van Feyenoord is nog niet om over naar huis te schrijven. Jens Toornstra begint zich lichtelijk zorgen te maken.

Feyenoord verloor van FC Kopenhagen (0-7), won van Red Bull Salzburg (1-2) en ging vervolgens kansloos onderuit tegen Union Sint-Gillis (0-4) en Olympique Lyon (0-2). Dat de selectie nog verre van compleet is, wil Toornstra niet als excuus gebruiken. "Het is in algemene zin weer hetzelfde", reageert de aanvoerder in het Algemeen Dagblad.

"We moeten hard werken om weer een nieuw team te bouwen, om weer vastigheden te krijgen. Maar dit jaar gaat het wel wat stroever dan in andere jaren. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen, hoor. Vorig jaar werd er ook een aantal jongens later ingebracht. Dat gaat dit jaar misschien weer gebeuren. Aan ons als spelers en staf zijnde de taak om de puzzel zo goed mogelijk in elkaar te laten vallen."

Het doelsaldo van -12 zint Toornstra hoe dan ook niet. "Dat is niet hoopgevend, hè? Al krijg ik ze liever nu tegen dan in de competitie", verzucht de 33-jarige middenvelder, die al sinds 2014 onder contract staat bij Feyenoord. "Dit zou je zorgwekkend kunnen noemen, zeker."