Van Bronckhorst lyrisch over Ajax-aankoop: 'Premier League-top zal komen'

21 juli 2022 om 07:09
Laatste update: 21 juli 2022 om 07:27

Giovanni van Bronckhorst ziet Calvin Bassey met pijn in het hart vertrekken. Dat Ajax bereid is gebleken een - voor Rangers FC - recordbedrag van 23 miljoen euro te betalen, maakt de trainer tegelijkertijd apetrots.

Van Bronckhorst kan worden gezien als de 'ontdekker' van Bassey: vanaf de komst van de oud-international, acht maanden geleden, ontwikkelde de 22-jarige verdediger zich spectaculair als centrale verdediger. "Ik heb hem basisspeler gemaakt en hij heeft het helemaal waargemaakt", vertelt Gio aan De Telegraaf.

Bassey was de ideale speler voor Van Bronckhorst. "Hij is zo'n leuke en open jongen. Het mooiste aan hem vind ik dat hij elke dag open staat voor coaching. Ik had heel graag nog een jaar of meer zelfs met hem willen werken. Want hij is nog niet op zijn top en moet zich nog verder doorontwikkelen. Maar ik begrijp hem wel, want als je bij Ajax in de Champions League gaat spelen gaat die ontwikkeling er ook komen en zal hij over een paar seizoenen ook in beeld komen bij de top van de Premier League."

Het optreden van Bassey in de verloren Europa League-finale van Rangers tegen Eintracht Frankfurt, was doorslaggevend voor Ajax. "Die Europese partijen hebben zwaar gewogen bij scouts, denk ik", aldus Van Bronckhorst.