Bergwijn: 'PSV is er al twee weken mee bezig, bij Ajax is dat wel heel anders'

20 juli 2022 om 10:40
Laatste update: 20 juli 2022 om 10:58

Steven Bergwijn kan op 30 juli zijn officiële debuut voor Ajax maken in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De tegenstander: zijn oude club PSV. Hij kan niet wachten.

"Zo’n wedstrijd is natuurlijk erg leuk, want iedereen weet dat ik een lange en mooie periode bij PSV heb gehad", vertelt Bergwijn aan Voetbal International. "Maar nu ben ik speler van Ajax en ik kan niet wachten om deze wedstrijd te spelen. Een mooie wedstrijd natuurlijk en PSV is direct een goede tegenstander. Het is een leuk gegeven dat ik daar jongens ken als Luuk de Jong, Cody Gakpo en Noni Madueke. Maar het belangrijkste is dat we deze pot gewoon moeten gaan winnen."

Een belangrijke kracht voor Bergwijn met het oog op 30 juli, is dat hij ook weet hoe de topper vanuit het oogpunt van de tegenstander wordt bekeken. "Ik zal de jongens hier absoluut meegeven wat er daar speelt in aanloop naar zo'n topper. Dat is bij PSV altijd beladen, voor hen is het dé wedstrijd en daar zijn ze al twee weken van tevoren mee bezig. Vanuit Ajax is dat wel heel anders. Hier voelt het meer als een gewone wedstrijd en zullen we minder met de tegenstander bezig zijn. Hier moeten we gewoon naar onszelf kijken en ons eigen ding doen."

Bergwijn kijkt ook positief naar de voorbereiding die Ajax tot nu toe heeft afgewerkt. "We zijn wel een eind op weg, maar moeten zeker ook nog stappen maken. We zijn nu twee weken met de hele selectie bij elkaar, dus dat heeft echt wel tijd nodig. Je merkt dat zeker, maar de volgende stappen komen vanzelf wel. Iedereen weet in ieder geval wat er van ze gevraagd wordt."