'Liverpool bereikt persoonlijk akkoord: transferrecord 'een stap dichterbij''

9 juni 2022 om 15:32

Liverpool heeft een persoonlijk akkoord met Darwin Núñez bereikt, meldt het doorgaans betrouware The Athletic. Wat nog rest is een akkoord tussen de Engelse club en Benfica, de broodheer van de Uruguayaanse spits. 

Engelse media pakten woensdag al uit met het nieuws dat Liverpool op het punt staat het transferrecord te verpulveren en dat lijkt echt te gaan gebeuren. Het huidige record staat nog op naam van Virgil van Dijk, die in 2018 voor 85 miljoen euro overkwam van Southampton. Volgens The Athletic is Liverpool 'een stap dichter bij' het aantrekken van Núñez, die zo'n honderd miljoen euro moet kosten.

Benfica verlangt naar verluidt tachtig miljoen euro vast zien en twintig miljoen euro aan bonussen. Liverpool denkt dat Ajax-beul Núñez - hij schakelde de Amsterdammers met Benfica uit in de Champions League - uitstekend in het systeem van de club past. Daarbij is Jürgen Klopp zeer gecharmeerd door de Uruguayaan en ziet de club in hem een vervanger voor de waarschijnlijk naar Bayern München vertrekkende Sadio Mané.