Engelse pers: Liverpool wil transferrecord verpulveren met bod van 100 miljoen

8 juni 2022 om 10:34

Liverpool verpulvert deze zomer mogelijk het eigen transferrecord voor Darwin Núñez. Met dat nieuws pakken Engelse media, waaronder The Athletic, The Daily Mail en The Mirror, woensdag uit. De spits van Benfica staat hoog op de lijst bij de verliezend Champions League-finalist.

Liverpool ziet Núñez als de spits die Anfield 'in vuur en vlam kan zetten', klinkt het. De 22-jarige Uruguayaan staat te boek als één van de coming men in het internationale topvoetbal en wordt ook begeerd door Manchester United en Atlético Madrid. Liverpool hoopt hem volgens Engelse media voor 100 miljoen euro (!) te kunnen strikken.

Julian Ward, de nieuwe sportief directeur van Liverpool, zou de eerste fase van de onderhandelingen met Benfica al achter de rug hebben. Núñez wil graag de overstap maken. Het transferrecord van Liverpool staat nu nog op naam van Virgil van Dijk, die begin 2018 voor 85 miljoen euro overkwam van Southampton.

Núñez scoorde afgelopen seizoen zes keer in de Champions League, waarvan twee goals in de kwartfinale tegen Liverpool. "Een knappe jongen en nog een goede speler ook!", zei Jürgen Klopp daarna. "Heel goed, heel goed. Ik wist het natuurlijk al, maar hij is fysiek sterk, snel en rustig voor het doel." In de achtste finale was Núñez de beul van Ajax.

Als Liverpool de komst van Núñez weet af te ronden, zou dat ook een boost zijn voor Bayern München en FC Barcelona. De Duitsers hopen Sadio Mané over te nemen van The Reds, terwijl Lewandowski koste wat kost naar FC Barcelona wil. De zaakwaarnemer van Núñez vertegenwoordigt ook Liverpool-spelers Fabinho en Diogo Jota.