Update: Heerenveen versterkt trainersgilde met oude publiekslieveling

9 juni 2022 om 14:19
Laatste update: 9 juni 2022 om 14:14

Ugur Yildirim wordt naar alle waarschijnlijkheid teruggehaald door SC Heerenveen als jeugdtrainer. De voormalig aanvaller speelde tussen 2004 en 2007 voor de Friese club en behaalde destijds diverse successen. Yildirim kan volgend seizoen de trainer van het O18-elftal worden in Heerenveen. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Door zijn sterke periode bij Heerenveen mocht Yildirim zelfs opdraven bij het Nederlands elftal en speelde hij één interland, namelijk een uitduel tegen Engeland. De inmiddels 40-jarige Yildirim ging na zijn carrière bij Heerenveen aan de slag in Turkije bij Gaziantepspor en Sivasspor. 

In 2010 keerde de Nederlands-Turkse aanvaller terug op de Nederlandse bodem en kwam hij uit voor FC Oss. Daarna vertrok Yildirim naar AGOVV en CSV Apeldoorn, clubs uit zijn geboorteplaats, waar hij zijn carrière in 2015 afsloot. Yildirim speelde in totaal 83 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin 12 keer. Ook gaf hij 25 assists. Sinds 2019 is Yildirim trainer van Barbaros uit Hengelo, een zondagtweedeklasser. 

Update: sc Heerenveen heeft de komst van Ugur Yilderim wereldkundig gemaakt. De veertigjarige oud-aanvaller van de club komt over van Go Ahead Eagles en tekent voor twee seizoenen bij de O18 van de club. Hoofd jeugdopleiding Marcel van Buuren is blij met de komst van Yilderim. Ugur heeft uiteraard een mooi verleden als speler bij sc Heerenveen en bouwt nu aan zijn carrière als trainer. Bij Go Ahead Eagles is hij onder andere als trainer van Onder 13 en Onder 17 actief geweest. Bij ons wordt hij verantwoordelijk voor Onder 18. We hebben prettige gesprekken gevoerd en zijn ervan overtuigd dat Ugur een waardevolle toevoeging binnen onze academie is", reageert hij op de clubsite